Spela in ljudbok

Allt fler svenskar väljer digitala ljudbokstjänster framför fysiska böcker. 
Försäljningen av fysiska böcker minskar samtidigt som allt fler väljer digital ljudböcker visar statistik från Nextory och en undersökning från Ipsos om hur svenskarnas digitala bokvanor ser ut. Men konsumtionen ökar, 8 av 10 av Nextorys användare läser och lyssnar mer på böcker i dag än vad de gjorde tidigare.
Användarna lyssnar inte bara på ljudböcker för att bli underhållna eller koppla av, flera uppger att de lyssnar för att lättare kunna somna och hela 77 procent att de läser eller lyssnar på digitala böcker för att må bättre.

Digitalfilm Productions erbjuder produktion av ljudböcker. Vi tillhandahåller speakerröst i det fall kunden önskar, spelar in boken, redigerar och levererar både som wav- och mp3-filer i önskade längder enligt gällande branschstandard.

Priset för att spela in en ljudbok är baserat på bokens omfång. En tjockare bok tar helt enkelt längre tid att läsa in och redigera.
Oavsett så strävar vi alltid att göra uppdraget så kostnadseffektivt som möjligt mot absolut högsta kvalité.

Inför ett projekt har vi alltid en dialog för att komma fram till den bästa lösningen för just dig.

Inspelning

Vi tillhandahåller speakerröst eller så läser du själv, antingen i vår studio eller med portabel utrustning. Förutom att själva inläsningen och rösten ska vara behaglig och korrekt så behövs professionella utrustning med mikrofoner och preamps som kan ge rösten den tydlighet och närhet som krävs för att lyssnaren ska trivas.

Redigering

Vi redigerar pauser och felläsningar samt bearbetar ljudet med Eq, kompressorer och eventuell brustvätt. Vid leverans mastras inspelningen och klipps, om önskat, i kapitel och levereras som både wav- och mp3-filer. Har man koder för publicering såsom ISRC och EAN lägger vi in dessa i filerna.

Korrektur

Ljudboken behöver ofta korrekturlyssnas och det mest kostnadseffektiva är om författaren själv gör detta. Annars tillkommer ännu en genomlyssning och fler studiotimmar. En första korrekturläsning görs naturligt om inspelning sker hos oss i studion där man för anteckningar om felsägningar och pauser men som oftast finns det alltid småsaker i långa material som kan behöva ändras. Generellt rättar vi korrektur i efterhand kostnadsfritt.

Exempel på inläsningar

Alfons

Inläsning 1

Sjöstridsskolan

Inläsning av lärobok