På Digitalfilm Productions tycker vi det är oerhört viktigt med ljud och musik.

Oavsett om det rent tekniskt ibland kanske är viktigare att man hör tydligt vad som sägs i en filmproduktion än att bilden är perfekt eller att verkligen kunna förstärka känslan i en bild så ska det vara självklart att förlita sig på att det finns en arbetad ljudproduktion bakom.

Vi gör speakers till film och radio, personlig musik till företaget, ljud-DNA/ljud-logga med mera och vår tanke är att det ska vara enkelt och kostnadseffektivt att göra detta tillsammans med våra andra tjänster.

I vår egen inspelningsstudio arbetar vi fram, spelar in och mixar allt från speakers till fullskaliga musikinspelningar.
Vi använder oss primärt av mjukvarubaserad inspelningsteknik och jobbar mestadels i studiostandarden Pro Tools.

Take Action Contest

Musik och ljudeffekter till filmproduktionen “Take Action Contest”, där filmen klipptes först och ljudproduktionen fick anpassas efter innehållet.

“Musiken skulle kännas nyfiken och med ett positivt inslag för att förstärka känslan i filmen”

Beställare: Landsbygsriksdagen
Produktion: Digitalfilm Productions

QR-kodsfilm Melodifestivalen Karlskrona 2013

Musik till filmproduktionen där artisterna från melodifestivalen fick en tack-film med sig från Karlskrona. Produktionen med film och musik gjordes under 1 dag.

“Musiken skulle kännas modern och med känslan kring melodifestivalen och förstärka uttrycket i filmen”

Beställare: Visit Karlskrona
Produktion: Digitalfilm Productions

Etage Lyx är vår lägsta nivå

Tidspressad produktion där filmning, klippning och musik producerades under en dag. Musiken skrevs, spelades in och mixades parallellt med filmklippningen .

“Musiken ska vara rockig och följa historien i filmen utan att ta överhand”

Beställare: Etage
Produktion: Digitalfilm Productions

Säljö Udde

Musik till snabbproducerad filmproduktion där känslan är skärgård, stillhet, och hav. Med inspiration från Jan Johanssons fantastiska musikskapande.

“Musiken skulle dofta skärgård och stillhet med Jazzkänsla”

Beställare: Cajam AB
Produktion: Digitalfilm Productions

Helhetslösningar

Fördelen med att vi gör, bland annat, både film och musik “in-house” är att vi kan arbeta effektivt, flexibelt och anpassa de olika delarna efter varandra och på sett erbjuda kostandseffektiva helhetslösningar.

Här är ett exempel åt Landstinget Blekinge och projektet “Kultur och hälsa”. Vi tog fram en helhetslösning där vi gjorde filmproduktionen med inspelning av speaker, komposition av musik, inspelning med egna musiker i vår studio samt mixade.

Här kan du se produktionen i sin helhet

Ljud-DNA

En ljudlogga även kallat ljud-DNA, är alltså en logotype i ljudform. Den ska ha samma igenkänningsfaktor som en grafisk logga fast för hörseln, och tillsammans förstärker de varumärket.

Karlskronahem fick tidigt en musikslinga komponerad i moduler så att den enkelt och snabbt kan appliceras i produktionerna. Grunden är ganska statisk för att kunna ligga långt bak i ljudbilden vid exempelvis speaker eller intervjuer för att sedan tillsammans med en melodislinga snabbt kunna ta vid och få filmen framåt. Melodislingan är enkel och igenkänningsfaktorn är hög. Därtill fick de en avslutningsdel som passar till deras grafiska logotype och förstärker varumärket.

Denna modullösning används på alla deras filmproduktioner

Vi gör ljud!

Inspelning

Vill du själv skapa musiken så hjälper vi gärna till med inspelning, producentroll, mixning, mastering osv.
I vår studio finns förutsättningar att göra högkvalitativa inspelningar för mindre konstellationer och i kombination med våra övriga kunskapsområden kan vi effektivt hjälpa till att få fram en bra slutprodukt.

Vi kan, förutom själva ljudproduktionen, förmedla professionell mastering samt fixa bilder och grafisk design av konvolut och booklet och vi har goda kontakter för upptryckning av CD, DVD eller USB till, vad vi har erfarit, Sveriges bästa priser.

Alla projekt är spännande så kontakta oss med dina eller era funderingar!

Läs mer om vår musik och produktionsstudio under namnet FMdb Studio.

“Varg” är ett projekt där vi gjorde en helhetsproduktion av skivan “vem är vargen?”.

Inspelning, instrument, programering & mixning gjordes löpande under ett halvårs tid sedan mastrades skivan på Cutting Room i Stockholm.Vi gjorde sedan logotype och grafisk produktion av skivan med tillhörande booklet. Vi ombesörjde upptryck av skivan och den levererades som Digipak i juni 2014 med mycket gott resultat.

För att Varg enkelt ska kunna sälja den fysiska skivan på nätet skapade vi även en hemsida med funktioner för e-handel.

Vid intresse för vad vi kan göra skickar vi gärna ett exemplar av skivan, kontakta oss!

Länkar;
www.vemarvargen.se
Varg på iTunes
Varg på Spotify
Facebook

Vi gör ljud!

Spela in ljudbok

Allt fler svenskar väljer digitala ljudbokstjänster framför fysiska böcker.
Försäljningen av fysiska böcker minskar samtidigt som allt fler väljer digital ljudböcker visar statistik från Nextory och en undersökning från Ipsos om hur svenskarnas digitala bokvanor ser ut. Men konsumtionen ökar, 8 av 10 av Nextorys användare läser och lyssnar mer på böcker i dag än vad de gjorde tidigare.

Digitalfilm Productions erbjuder produktion av ljudböcker. Vi tillhandahåller speakerröst i det fall kunden önskar, spelar in boken, redigerar och levererar både som wav- och mp3-filer i önskade längder enligt gällande branschstandard.

Förutom att själva inläsningen och rösten ska vara behaglig och korrekt så behövs professionella utrustning med mikrofoner och preamps som kan ge rösten den tydlighet och närhet som krävs för att lyssnaren ska trivas. Vi redigerar pauser och felläsningar samt bearbetar ljudet med Eq, kompressorer och eventuell brustvätt. Vid leverans mastras inspelningen och klipps i önskade format.

Läs mer om om att spela in ljudbok här

Podcast

Få hjälp att producera din pod. Allt från skapandet av musikjingel till redigering av din pod.

En viktig sak för att få fram det centrala i din pod -budskapet, är det viktigt att det är behagligt att lyssna. Bra professionell utrustning för detta är första steget och där kan vi hjälpa med vår studio, portabel utrustning eller konsultera om ni vill skaffa egen utrustning.

Vi tycker det ska vara enkelt att producera poddar och vill ge dig förutsättningar för att koncentrera dig på innehållet så hjälper vi med produktionen.

Läs mer om podcast här.

Överför kassettband, rullband, DAT, Minidisc

Tonband hur länge som helst. Inte bara själva de magnetiska signalerna på bandet försvagas med åren, utan även det plastmaterial bandet är tillverkat av påverkas av tidens tand. Band kan skadas av luftfuktighet, plastmaterialet blir skörare och snart kanske man inte längre har någon bandspelare som fungerar. Därför är det en god idé att inte vänta för länge med att rädda sina ljudminnen.

Före överspelningen kontrolleras banden så att vi ser om det finns några problem som till exempel att banden kärvar för att de inte har använts på länge eller har “the sticky shed syndrome” . Detta är ett problem med en del band från 70-talet och första hälften av 80-talet innehåller ett bindemedel som suger åt sig fukt från luften. Bandet fastnar, bandspelaren går ryckigt och ljudet svajar kraftigt samt att avskrapad järnoxid fastnar på tonhuvuden och mekanik. Man kan fixa detta med en varmluftsprocess.

Vi för över filerna till wavfiler i 24/96 högupplöst format och tar bort tystnad i början och slutet samt normaliserar vi ljudnivån. Vi erbjuder såklart att göra allt från enklare brus- och brumreducering, ljudbearbetning till full mastering

Senaste projekten inom Ljudproduktion